Kulturális program 1. – Bakos-Kiss Gábor

  1. március 7-én Bakos-Kiss Gábor színművész kulturális programján vettek részt tanulóink.

A zenés pályaorientációs előadás nagyon tetszett a hallgatóságnak. A művészúr röviden elmesélte élete történetét. Megtudtuk, hogy a kis szabolcsi településről, Apagyról elindulva hogy lett a Nemzeti Színház művésze.

A pajkos, közvetlen hangnemmel, interaktív előadásával belopta magát a tanulóifjúság szívébe.

Tréfás, vicces, humoros előadása megnevettette a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Klasszikus költők versei mellett kortárs költők verseit is halhattuk. A bemutatott versek hangulata megérintette a tanulókat.

Az internet segítségével bemutatta a színházban folyó munkát, sőt a színfalak mögé is betekintést nyertünk. A színpadi művekből énekelt dalok megidézték a darabok hangulatát (János vitéz, Valahol Európában).

Felhívta a figyelmünket a Nemzeti Színházban bemutatott 2 darab, a János vitéz és az Egri csillagok megtekintésére. A magyar irodalom szakos tanárnőkkel elhatároztuk, hogy megszervezzük a színházlátogatást mindkét előadásra.

Gyorsan eltelt a 45 perc. Az előadás után körbe vették a tanulók és még hosszú ideig beszélgettek a művész úrral, majd meghívták, ha lehet, még látogasson el hozzánk a 2 éves program keretében.

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.