Társadalmi felelősségvállalás 8.

Foglalkozás témája: Papírgyűjtés

2019. május 16.

Előkészületek:

A program szervezésének első lépéseként, már a tél folyamán felvettük kolléganőmmel a kapcsolatot, a hulladékpapír begyűjtésével foglalkozó céggel, a komáromi Vas-Kom Kft-vel. Ők évtizedek óta foglalkoznak újra hasznosítható anyagok begyűjtésével. A helyi tv-ben, faliújságon, plakátokon  hirdettük, sulifórumon reklámoztuk az eseményt, hogy mindenki időben  értesüljön róla és tudjon előre készülni. Áprilistól az iskolai honlapon, facebook csoportban is hirdettük. Hagyományként tekinthetünk erre az alkalomra, mivel már az egész faluban készülnek rá az emberek, az óvodások, a nyugdíjas klub és  magányszemélyek is szedik, gyűjtik a papírt hónapokon át. Mindenki számára egyre fontosabb a környezet védelme, a takarékosság.

Tevékenység:

Május 16-án reggel fél 8-tól lehetett hozni a papírhulladékot. Külön konténerbe gyűjtöttük a karton és az újságpapír hulladékot. Egész nap folyamatosan jöttek a papírszállítmányok. A gyerekek segítségével mértünk, pakoltunk. Mindig családias ez a nap, mert szülők, szomszédok, idegenek is jönnek, felnőttek, gyerekek egy célért, közösen dolgoznak. Összesen több, mint 9 tonna papír gyűlt össze. A hozott papír árát van aki saját bevételnek kéri, de vannak akik az óvoda vagy az iskola alapítványának vagy valamelyik osztályközösségnek ajánlja fel. Az idén az iskolai alapítvány körülbelül 40 ezer forinttal, az óvodai 10 ezer forinttal fog gazdagodni.  A konténereket délután szállították el, utána még rendbe raktuk az udvart. Nagyon büszkék voltunk kolléganőmmel együtt gyerekeinkre, hogy ilyen kitartó szorgalommal dolgoztak egész nap.

Program zárása:

A papírgyűjtés utolsó mozzanata a pénz elosztása. Az előző évek mintájára, az idén is zökkenőmentesen zajlott le a programunk, mindenki kivette a részét a munkából, képességei és terhelhetősége, valamint saját vállalása szerint. Öröm volt látni ezt a közösségi összetartozást, közös gyűjtést, közös munkát. Mindannyian jól éreztük magunkat.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.