Heti foglalkozások 69.

Tematikus foglalkozás – „A” komponens

2019.november 22.

Téma: Jeles napok Európában 2.

Az Európához kapcsolható jeles napok ismertetése volt a mai foglalkozás témája. A kiselőadásokat készítő tanulók nagyon ügyesen oldották meg a feladatukat.  Európai kereskedelmi nap, A tolerancia nemzetközi napja  / ezt Európa sokszínűsége miatt választottuk európai témának/, A Nobel-díj alapításának emléknapja ….. hangzott el többek között. Magyar témakörön belül pedig:  Véradók napja, Magyar labdarúgás napja, Magyar Automobil Club megalakulásának napja, stb…  Nagyon kellemes és érdekes foglalkozásunk volt.

Tematikus foglalkozás – „B” komponens

  1. november 22.

Téma: Jeles napok a világban 2.

Ma délután az előző heti foglalkozáson összegyűjtött jeles napok kissé részletesebb megismerése volt a cél.  Nagyon jó kiselőadásokat hallottunk. Néhány példa:  Szociális munka napja, A tudomány napja a békéért és a fejlődésért, Nemzetközi diáknap, Feltalálók napja, Dohányzásmentes nap , stb… Nagyon érdekes foglalkozás volt.

Tantárgyi fejlesztés – természetismeret -1. – 2. csoport

2019.11.19.

Hőtermelő és hőelnyelő folyamatok

  • Kémcsőben cukrot melegítünk, ami megolvad, és barna karamell keletkezik, és a kémcső fala bepárásodik. Endoterm.(K5)
  • Vízben kálium-nitrátot oldunk. Az oldat lehül. Endoterm.(K16)
  • Vízben nátrium-hidroxidot oldunk. Az oldat felmelegszik. Exoterm.(K15)
  • Mosóport oldunk vízben. Az oldat felmelegszik. Exoterm.

Nyelvi foglalkozás – német – 1. – 2. csoport

haladó-félhaladó csoport

kezdő csoport

2019. 11. 20.

A mai foglalkozáson új anyagot nem tanultunk, ismétlést kezdtünk. Az első ismétlő órán játékos formában interaktív feladatokkal gyakoroltuk a napszakoknak megfelelő köszönéseket, az udvariassági formákat. Ismételtük a bemutatkozást szituációs játékokkal és párbeszédekkel. Dalokat hallgattunk, melyben a köszönések hangzottak el. Elővettük a korábbi feladatlapokat, és a képkártyákat, melyeket akkor töltöttünk ki, és akkor használtunk, mikor ezt a témakört tanultuk. Egyszerűbb fordítási gyakorlatokat végeztünk és hanganyagot hallgattunk a köszönésekhez, bemutatkozáshoz kapcsolódóan. A kiejtést is segítő hanganyagokat mindig nagyon szeretik a diákok.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.