Heti foglalkozások 70.

Tematikus foglalkozás – „A” komponens

  1. november 28.

Téma: Advent a nagyvilágban

A keresztény vallásokhoz tartozók mindenütt megünneplik a karácsonyt, de ennek módjában, sőt időpontjában , miértjében számos különbséget  találunk.  Az amerikai filmipar bőven tájékoztat arról, hogy az újvilágban miként karácsonyoznak, de arról nem tudunk, hogy a  családiasabb ünnep náluk inkább a hálaadás napja. Az interneten keresgéltünk erre vonatkozóan, filmrészleteket, sőt reklámokat is néztünk. Rendkívül érdekes, élményteli beszélgetős-böngészgetős foglalkozásunk volt.

Tematikus foglalkozás – „B” komponens

2019.november 28.

Téma: Európa az adventi várakozásban

Annak ellenére, hogy Európában tradicionálisan és  zömében ma is a  keresztény vallások  élnek, a karácsony ünneplése rendkívül változatos és az ünnep előtti várakozási szokások is mások és mások. Összehasonlítottuk a kontinens egyes területein dívó hagyományokat illetve a különböző keresztény egyházak előírásait… a közös gyökerek ellenére nagyon sok érdekességgel találkoztunk, természetesen a gyerekeket leginkább az ajándékozási szokások érdekelték.    Decemberben szeretnének tevékenyen részt venni az ünnepi előkészületekben.

Tantárgyi fejlesztés – természetismeret -1. – 2. csoport

2019.11.26.

Mi a különbség a csapvíz és a gyógyszertárban kapható desztillált víz között?(K12)

  • Kémcsőben elpárologtatunk melegítéssel csapvizet és desztillált vizet. Megfigyeljük a két párlási maradékot. A csapvíznek van párlási maradéka, tehát van benne különféle oldott ásványi anyag.
  • Hogyan készítenek csapvízből desztillált vizet.

Nyelvi foglalkozás – német – 1. – 2. csoport

haladó-félhaladó csoport

kezdő csoport

2019. 11. 27.

Az ismétlést folytattuk ma is. Egyik kedvenc témakörük, a színek voltak a foglalkozás főszereplői. LearningApps tankockákkal ismételtük át a színek német megfelelőit, azok jelentését. A szókereső tankocka volt a legnépszerűbb, de a párosító feladatot is gyorsan elvégezték. Ezután saját készítésű memóriajátékkal folytattuk a foglalkozást. Minden gyerek kapott egy kártyát, melyen vagy a szín német neve vagy pedig maga a szín szerepelt. Egymás párjának keresése volt az első feladat. Egy még egyszer játszottuk egy második fordulóban, mert nagyon tetszett neki. Utána két csapatot állítottunk össze és memóriajátékban mérték össze tudásukat. A memóriajátéknak nagy sikere volt, visszavágót követelt a vesztes csapat és hatalmas volt a jókedv.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.