Heti foglalkozások 72.

Tematikus foglalkozás – „A” komponens

  1. december 13.

Téma: Adventi készülődés

A következő héten  az iskola udvarán adventi vásárt tartunk, melynek bevétele az iskola számára alapított alapítványé lesz. Az iskola dolgozói, a szülői munkaközösség rengeteg szebbnél-szebb  ajándéktárgyat készített az alkalomra.  A mai foglalkozáson a gyerekek segítettek ezek csomagolásában, szortírozásában. Nagy kedvvel, ünnepi hangulatban  végezték a munkát. Biztosan nagy sikert arat majd a sok szép holmi!

Tematikus foglalkozás – „B” komponens

2019. december 13.

Téma: Adventi készülődés

A mai foglalkozásunk fontos munkával telt. A következő héten adventi vásárt rendez iskolánk, ahol az iskolában készült kedves, szép termékeket lehet megvásárolni. A bevétel az iskolai alapítványt gazdagítja majd.  Készítésben, csomagolásban, a tárgyak beárazásában vettek részt a gyerekek. Komolyan vették feladatukat, eredményesen dolgoztak.

Tantárgyi fejlesztés – természetismeret -1. – 2. csoport

2019.12.07.

Keverékek és oldatok szétválasztása

  • Ülepítés: Vízben nem oldódó, nagy sűrűségű anyagok esetén. Homokos vizet készítünk. Állni hagyjuk, ülepítéssel szétválik a két komponens. (Mf.26.o./4.)
  • Szűrés: Vízben nem oldódó, szilárd anyagok esetén. Tea filtert áztatunk vízben.
  • Bepárlás: Az oldatból az oldott anyag marad vissza. Káliumpermanganát oldatból az oldószert elpárologtatjuk.
  • Kristályosítás: A túltelített oldatból az oldott anyag marad vissza. Túltelített sóoldatot készítünk, melegítéssel és keveréssel. Néhány nap múlva kristályok válnak ki az oldatból. (Tk.44.o./1.)

Nyelvi foglalkozás – német – 1. – 2. csoport

haladó-félhaladó csoport

kezdő csoport

2019. 12. 11.

Az előző csoport jó hangulatú órája után itt is hasonlóan terveztem. Hangulati előkészítésnek újra a Guten Tag, ich bin der Nikolaus című dallal kezdtük velük is a foglalkozást. Itt még több gyerek már a refrént együtt is énekelte a dallal, bátrabbak is voltak, mivel haladó csoport. A mai foglalkozást is az ismétlésnek szántuk. A múlt órán a wordwall.net interakítv feladatgyűjteményből választottam Mikulásos feladatokat. Ez annyira tetszett a diákoknak, hogy tematikus keresés után a Farben-színek témakörben kezdtük párosító ismétlő játékos feladatokkal, majd haladtunk tovább más témaköröket is érintve és a Die Familie, Wer ist er/sie, témákban kerestem nekik ezen az oldalon ide kapcsolódó feladatokat. Szívesen készítettem volna magam is, de a program jelezte, hogy a szabadon felhasználható feladatkeretet, ami öt feladat, elhasználtam már, így csak a meglévők között tudtam válogatni, amik kiválóak voltak. Volt köztük, amit kétszer is megoldottak, annyira tetszett nekik a feladat grafikája, a körítése. Igazán elmondhattam, hogy játszva tanultunk.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.