Heti foglalkozások 73.

Tematikus foglalkozás – „A” komponens

  1. december 20.

Téma: Ünnepeljünk együtt!

Karácsony előtt kis közösségünk is megemlékezett a szeretet, összetartozás, család, békesség ünnepéről. A foglalkozás során megtekintettük az iskola tanulói  által készített dísztárgyakat, ajándékokat. A szépen feldíszített aulában a karácsonyfa mellett ünnepi énekekkel, versekkel köszöntöttük egymást és meggyújtottuk az adventi koszorú gyertyáit. Kellemes, bensőséges délutánunk volt.

Tematikus foglalkozás – „B” komponens

2019. december 20.

Téma: Ünnep előtt…

Az idei év utolsó foglalkozásán a karácsony szellemében kis bensőséges ünnepséget tartottunk. Az iskola aulájában csodaszép karácsonyfa mellett versekkel, dalokkal ünnepeltük meg a szeretet, békesség, összetartozás, család ünnepét. A keresztény szokásoknak megfelelően gyertyát gyújtottunk advent tiszteletére. Gyönyörködtünk a gyerekek által készített ajándéktárgyakban, megbeszéltük a karácsonyi terveiket.

Tantárgyi fejlesztés – természetismeret -1. – 2. csoport

2019.12.10.

Oldatok töménysége (Tk.47.o.)

  • Mit jelent, ha egy oldat 10%-os? 200g 10%-os oldatban hány g oldott anyag van?
  • Egy kád vízben feloldunk egy zacskó fürdősót. A fürdősó teljes feloldódása és az oldat alapos elkeverése után egyvödörnyi oldatot kiveszünk a kádból. Melyik oldat töményebb: ami a kádban vagy ami a vödörben van?
  • 50g 10%-os oldatban hány g oldott anyag van?
  • 200g 10%-os oldathoz 200g vizet öntünk. Hány tömegszázalékos oldatot kapunk?
  • 200g 10%-os oldatból elpárologtatunk 100g vizet. Mekkora lesz az új oldat töménysége?
  • Mi a teendő akkor, ha a leves túl sósra sikerült?
  • 3kg uborka eltevéséhez 400g 10%-os ecetre van szükség, de a boltban csak 20%-os ecet kapható. Hogyan készítünk belőle 10%-os oldatot?
  • 100g vízben feloldunk 25g sót. Hány t%-os az oldatunk?

Nyelvi foglalkozás – német – 1. – 2. csoport

haladó-félhaladó csoport

kezdő csoport

2019. 12.18.

A foglalkozáson interaktív feladatokkal ismételtünk a haladó csoporttal is. Párokat alakítottunk velük is az egyszerű kártyás Keresem a páromat játékkal. A párok egymás ellen játszottak a megadott feladattal, melynek témája a család volt, azon belül is a nőnemű, hímnemű (weiblich, männlich) azaz a der-die névelők ismétlése volt a cél. Célom volt még az elsajátított szavak ismétlése, felelevenítése és a játékos feladatmegoldás során az elmélyítése. A játék nagyon motiváló volt, a gyerekekben feléledt a versenyszellem és a gyorsaság lett a cél. A feladat megengedi a ranglistára kerülést, így a cél a legjobb 10-be való bejutás volt. A tanórán végig motivált szellemben ezzel a játékkal foglalkoztunk.

https://wordwall.net/hu/community?localeId=1038&query=familie

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.